ELNÖKSÉGI HATÁROZATOK

Minőségi Életért Egyesület Határozatai

• 2024. Évben

1/2024. Határozat elnökségi (04.19.) (Új belépők)

Az egyesület elnökségi határozattal elfogadta Muszka Mariann és Tankóczi Lászlóné belépési nyilatkozatát. Április hónaptól rendes tagjává váltak a Minőségi Éltéért Egyesületnek. Köszöntjük őket tagjaink között.

• 2023. Évben

1/2023. (03.01.) Közgyűlési Határozat

Az Egyesület rendes tagja köteles tagdíjat fizetni. A tagdíj megfizetésének határideje minden év január 31.-e. A tagtoborzás elősegítése érdekében, az újonnan belépő tagoknak, az éves tagdíj összegét az alapító tagok egyöntetű szavazásával meghatározva: 500.- Ft/ hó összegben, azaz egy évre 6.000.-Ft összegben kell megfizetni a 2023-as évben. Nincs időarányos részfizetésre lehetőség.

2./2023. (04.19.) Elnökségi Határozat

Az Egyesület elnöksége elfogadta Tóth Béláné és Szász Anikó belépési nyilatkozatát. Április hónaptól rendes tagjaivá váltak a Minőségi Életért Egyesületnek. Köszöntjük szándékukat.

3./2023.  (07.19.) Elnökségi határozat

Az Egyesület elnöksége elfogadta Kissné Balogh Erzsébet, Tukacs László, Ecsediné Kiss Andrea, Nyíri Lászlóné Lívia, Drága Dóra Beáta és Korponai Tamás belépési nyilatkozatát. Június és Július hónaptól rendes tagjaivá váltak a Minőségi Életért Egyesületnek. Köszöntjük őket a tagjaink között.

4/2023. (12.15.) Határozat Elnökségi (Új belépők)

Az egyesület elnökségi határozattal elfogadta Varga Ferencné, Szikszai Csabáné, Bíróné Dr. Dienes Csilla, Kelemenné Fecske Ildikó, Sarkadi Gusztáv és Miski Mári belépési nyilatkozatát.

5/2023. (12.15.) Közgyűlési Határozat (2024. Tagdíj mértékéről)

2024.-es évben 6.000.- forint/ év tagdíjat kell megfizetnie a tagságukat megújító és újonnan belépő tagoknak.

• 2022. évben

1/2022.(12.14) Közgyűlési határozat

Az egyesület rendes tagja köteles tagdíjat fizetni. A tagdíj megfizetésének határideje, minden év január 31-e. Papp Beáta alapító tag a többszöri felszólítás ellenére sem fizette meg a kötelező tagdíjat. 2022.12.14.éig vártunk de nem fizette meg, így az elnökségi gyűlés az Alapszabályzat értelmében kizárása mellett döntött. Melyet elektronikus úton kézbesítettnek tekintünk. A tag ismételt felvételét a jogviszony megszünését követő második évben kérheti újra. Ezzel tagsági jogviszonya újra indulhat.

2/2022.(12.14) Közgyűlési Határozat

A jövő évi, azaz 2023-as tagdíj összege az alapító tagoknak: 2.000.-Ft/hó. A rendes tagoknak :1.000.-Ft/hó. Ha valaki év közben lép be, július hónaptól min:6.000.-Ft az éves tagdíj mértéke.

• 2021. évben

1/2021. Határozat: A tagfelvételi eljárás kiegészítéséről, Tagfelvételi szabályzat kiegészítésének elfogadásáról

Az alapszabályban lefektetetteken túl, az egyesület tagjai megszavazták a tagok elhatárolását. Alapító tagok, azaz rendes tagok felvétele, az alapszabályban meghatározottak alapján. A pártoló tagok éves díja 12.000.-Ft-ban állapítottuk meg, a jogaik korlátozottak, ők az egyesület céljával egyet értve csak anyagi hozzájárulással támogatják évente befizetett tagdíjukkal az egyesületet. Szavazati joguk nincs. Kötelezettségük az alapszabályban lefektetettek.  A tiszteletbeli tagok, azok a tagok, akik az egyesület céljával egyet értenek, kimagasló szakmai vagy társadalmi értékük alapján hírnevükkel támogatják az egyesületet.  Hozzájárulást nem kell fizetni. Az egyesület kéri fel őket tiszteletbeli taggá, de szavazati joguk nincs, csak tanácskozási szándékkal vehetnek részt a gyűléseken.

2/2021. Határozat: Az 5/2020. Határozat visszavonása (6 hónap próbaidő kikötése)

Az Elnök indítványára az 5/2020. Határozatban kikötött 6 hónap próbaidő az új tagfelvétel esetén, visszavonásra kerülne, mivel a 6 hónap próbaidő megtartása mellett az új tagfelvételek esetén, teljes összegű tagdíj befizetése nem történne, vagy a tagdíj befizetése tolódna, így az egyesület jövőbeni program szervezését jelentősen megnehezítené anyagilag a pénzekhez történő kései hozzáférés.  Valamint a 6 hónap próbaidő kikötése disszonáns képet festene az Egyesületről, leginkább azért, mivel az Egyesület tagjai a szeretett teljes elfogadást vallják embertársaik felé, alap emberi tulajdonságként.

3/2021. Határozat: A tagdíj érvényességi idejével és összegével kapcsolatban pontosítás

Az alapszabályban és az 1/2021-es határozatban foglaltakon túl (amelyek a tagfelvételt szabályozzák) az elnök indítványára a jelen levők többsége megszavazta a tagdíj felvételi díj összege ne változzon és a tagság az adott év belépési hónap adott napjától december 31-ig szóljon. Január végén újra szükséges taglétszámot megállapítani, előtte értesítőket kipostázni és a tagságot hosszabbítani, ha kérik.

4/2021. Határozat: A jelenlegi elnökségi titkársági posztról lemondás és másik elnökségi tag megválasztása

Az alapszabályban elfogadott elnökségi-titkársági tisztséget viselő Szaniszló Erika nem tudja a továbbiakban vállalni és ellátni e feladatát, ezért kéri a lemondásának elfogadását. Az év nagy részében Nyíregyházán él és a hatáskörébe tartozó napi ügyek vitelében, szervezésben, irodai teendőkben nem tud részt vállalni. A jelenlévő tagok 9 fővel elfogadták a lemondását. Az Elnök javaslatára Fátyol-Cserepes Réka megszavazását kérte a többiektől. Réka nagyon talpra esett, agilis, Fehérgyarmaton lakik, bármikor jön, ha szükség van rá az irodában. Ő és Adrienn viszik a napi ügyvitelt az Egyesület irodájában, ezért javaslom, hogy válasszuk meg őt a titkársági tisztségre. Rékát megkérdezték a jelen lévők vállalja-e a tisztséget. Válasza igen volt. A jelenlevők 9 fővel elfogadták Rékát titkárnak. Megválasztása 5 évre szól.

5/2021. Határozat: Alapszabály kiegészítése (online részvétel feltételei a gyűlésen)

A PTK 3:74. §-a alapján a Magyarországon bejegyzett egyesületek csak úgy tarthatnak online gyűlést, ha az alapszabályban lefektetik annak feltételeit.Alapszabály kiegészítése: a Minőségi Életért Egyesület tagjainak többsége megszavazta, hogy a közgyűlésen részt lehessen venni online is az egyesületi tagoknak. Így az alapszabály kiegészítésre kerül. Feltételei: Az elektronikus hírközlő eszköznek alkalmasnak kell lennie videó hívás létesítésére. Úgy kell alkalmazni, hogy aki online részt vesz, azt egyértelműen be lehessen azonosítani, hogy ő-e. Az online részt vevő tagnak is olyan kommunikációs eszközzel kell rendelkeznie, hogy ő is mindent lásson és halljon. Ha többször megszakad a kapcsolat vagy szakadozik a kapcsolat, akkor olyannak tekintjük mintha nem vett részt a gyűlésen. Nem is szavazhat ebben az esetben. Amikor online vesz részt a tag a gyűlésen akkor abban a helyiségben ahol ő van, senki más személy nem tartózkodhat, aki hallhatja a gyűlést. Ugyanakkor háttérzajok nem szűrődhetnek be a videó hívásba, azaz a háttérben sem tv, sem zene, sem egyéb háttér zajok nem lehetnek. Semmilyen felvételt nem készíthet senki a gyűlésen elhangzottakról.

• 2020. évben

1/2020.  Az Egyesület megalakulásának kimondása

A jelenlevők utalva az alapszabályban lefektetett célokra, határozott és egyértelmű szándékukat kifejezve, a célok megvalósulásának érdekében egyesületet hoznak létre. A jelenevők az Egyesület megalakítását egyhangúan támogatják, és nyílt szavazással megalakítják a Minőségi Életért Egyesületet.

2/2020. Alapszabály elfogadása

Az Egyesület tagjai az előre megkapott alapszabályt áttanulmányozták. A közgyűlésen megtárgyalják, észrevételeiket megteszik. Átbeszélést követően kiegészítést nem indítványozott senki, így egyhangú, nyílt szavazással elfogadták.

3/2020.  Alapszabályzatban lefektetett tagdíj összegének módosítása

Az elnök indítványára a jelenlevők megtárgyalják a tagdíj összegének emelését. Elnöki indoklás: az indulási feladatok többlet pénzt igényelnek, mint 1000.- Ft/ hó/ fő. A logó tervezése, honlap megtervezése, bankszámlaszám nyitása és havi díja, bélyegző készíttetése, pénzügyi nyomtatványok (számlatömb) vásárlása, aláírási címpéldány költsége, iroda napi működési költsége. Jelenlevőknek kifogása nem volt a havi tagdíj megemelése miatt, egyhangúan (10 főből/10 fő) megszavazták a 2000.-Ft/hó/fő tagdíjat a 2021-es évre.

4/2020. Házi pénztár felfektetése

Az elnök indítványára megtárgyalják a jelen levők a házi pénztár felfektetését. Elnöki javaslat: a bevételi és kiadási pénztárbizonylatok alapján, dokumentáltan történik majd a pénzmozgás az egyesület házi pénztárában. Maximum összeget nem határozunk meg még a pénztárban. Negyedévente összesítjük a bevétel és a kiadás összegét és a meghirdetett közgyűlésen tájékoztatjuk az egyesület tagjait. A számlaszámon való pénzmozgást is figyelemmel kísérjük. Erről is tájékoztatjuk év végén a tagokat.

5/2020. Tagfelvételi kérelem

Elnöki indítványra új tagfelvételi kérelem esetén 6 hónap próbaidő kikötését szeretné. Indoklás: új tagok megismerésére és tagdíj befizetési hajlandóságuknak megismerésére szükséges ennyi idő. Így lehet kiküszöbölni a nem közénk való embereket. A tagok mindegyike elfogadta az indítványt.