Tagfelvételi szabályzat

A Minőségi Életért Egyesület Elnöksége az Alapszabályon túl, az alábbiak szerint szabályozza tagfelvételi eljárást.

1. A tagfelvételi eljárás kérelemre indul. A tagfelvételei kérelmet az egyesület elnökséghez címezve, az egyesület székhelyére, azaz a 4900 Fehérgyarmat, Szolnoki út 11. szám alá kell benyújtani. Lehetőség van rá a székhelyen működő (délelőtti időben, általában 10-12 óráig) irodába beadni vagy az iroda melletti postaládában elhelyezni. Vagy az Egyesület e-mail címére is el lehet juttatni. (minosegi.eletert.egyesulet@gmail.com)

2. A tagfelvételi kérelmet 30 napon belül az elnökség határozattal elfogadja vagy elutasítja.

3. A döntést követően 8 napon belül írásban megküldi a tagfelvételt kérelmező címére.

4. Ha az elnökség a felvétel mellett döntött, az új tagnak 30 napja van rá, hogy megjelenjen az egyesület irodájában és tagdíjfizetési kötelezettsége teljesítése mellett tagsági igazolványát átvegye. Az igazolvány egy zárt azonosító számot kap (sorszámot), melyen tagnyilvántartás segítségéül szolgál.

5. Adathasználatról tájékoztatás: az önkéntesen megadott személyi adatokat az adatvédelmi törvénynek megfelelően, a tagfelvételt kérő hozzájárulása alapján kezeli az Egyesület. Az adatai megadásával hozzájárulását adja ahhoz, hogy a személyes adatait a törvényi előírásokkal összhangban kezeljük abból a célból, hogy az Egyesület tagsági jogviszony létesítéséhez, fenntartásához és megszűnéséhez, esetleges jogszabályi kötelezettség teljesítéséhez használja fel.

6. A tagsági kártya adott év végéig érvényes. Érvényesíteni szükséges minden lejárt év végét következő 1 hónapon belül (januárban) a következő éves tagdíj befizetésekor.

7. A tagsági kártyával a Minőségi Életért Egyesület rendezvényein, programjain kedvezményesen: 10-15-20 % -kal kevesebb részvételi díj befizetésével van lehetőség részt venni.

8. A tagsági díjat az Egyesület minden év végén vagy következő év elején Határozattal állapítja meg. A határozatok fül alatt található a Főoldal alján.  Tiszteletbeli
tag esetén nem kérünk tagdíjat fizetni. Éves tagdíj megfizetése kötelező.

9. A tagdíjat az egyesület házi pénztárában az egyesület székhelyén lehet befizetni vagy utalással az egyesület bankszámla-számára: 50436185-10003633. Közleménybe kérjük a tag nevét, és az évszámot, amelyre megfizeti a tagdíjat, és a tagdíj szócskát is feltüntetni szíveskedjenek.

10. A tagsági jogviszonyt megszüntetése kilépéssel: a tag az egyesület elnökéhez címzett írásbeli nyilatkozattal bármikor visszamondhatja a jogviszonyát. A nyilatkozat az egyesülethez történő megérkezésének napján szűnik meg.

11. A tagdíj meg nem fizetése esetén, kizárással: fizetési felszólítást küld írásban az egyesület.
Ha nem történik visszajelzés és nem történik tagdíjbefizetés, akkor automatikusan kizárja a tagot az egyesületből. Erről írásban értesíti a tagot. Fellebbezés megengedett. Lásd: Alapszabály kizárási eljárás.

12. A tag halálával vagy jogutód nélküli megszűnésével.

13. Ha az egyesületi tag címe megváltozik köteles 8 napon belül jelezni írásban az Egyesület székhelyére megküldött postai úton vagy e-mail-ben az email címre küldött értesítővel.